Nutriční hodnoty (Vepřové medailonky s tuřínem a brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 108 kJ / 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 54,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,34 g |
| Tuky | 30,10 g |
| – nasycené | 3,79 g |
| – nenasycené | 22,71 g |
| –– mononenasycené | 16,64 g |
| –– polynenasycené | 6,07 g |
| ––– omega 3 | 1,89 g |
| Vláknina | 12,27 g |
| Cholesterol | 115 mg |
| Sodík | 214 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 48,82 g |
| – cukry | 11,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 240 g 240 g vepřové panenky nebo vepřové kýty | Vepřová panenka | 240 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě drcený pepř nebo jiné oblíbené koření | Pepř černý | |
| 200-250 g 200-250 g tuřínu | Tuřín čerstvý | 225 g |
| 200-250 g 200-250 g brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 1 lžíce 1 lžíce řepkového oleje nebo jiného oleje | Olej řepkový | 20 ml |
| 4 g 4 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| čerstvé bylinky na dozdobení např. majoránka | Petržel nať čerstvá |