Nutriční hodnoty (Vejce s jarní omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 292 kJ / 1 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 63,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 101,66 g |
– nasycené | 43,72 g |
– nenasycené | 42,40 g |
–– mononenasycené | 35,20 g |
–– polynenasycené | 7,20 g |
––– omega 3 | 0,92 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 2,96 g |
Sacharidy | 22,60 g |
– cukry | 13,10 g |
––– laktóza | 11,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
150 g 150 g creme fraiche (nebo husté zakysané smetany) | Creme fraiche 33% | 150 ml |
150 g 150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
2 lžičky 2 lžičky citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
1 hrst 1 hrst jarních bylinek | Petržel nať čerstvá | |
1 špetka 1 špetka cukru (nemusí být) | Cukr bílý |