Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vejce s jarní omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 292 kJ /
1 265 kcal
Bílkoviny64,58 g
– z toho živočišné bílkoviny63,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,90 g
Tuky101,66 g
– nasycené43,72 g
– nenasycené42,40 g
–– mononenasycené35,20 g
–– polynenasycené7,20 g
––– omega 30,92 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 1,29 g
Sůl2,96 g
Sacharidy22,60 g
– cukry13,10 g
––– laktóza11,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 6 vajec Vejce slepičí 420 g
150 g 150 g creme fraiche (nebo husté zakysané smetany) Creme fraiche 33% 150 ml
150 g 150 g bílého jogurtu Jogurt kravský bílý 1,5% 150 ml
1 lžíce 1 lžíce hořčice Hořčice plnotučná 15 g
2 lžičky 2 lžičky citrónové šťávy Šťáva z citrónu 10 ml
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
pepř mletý Pepř černý mletý
1 hrst 1 hrst jarních bylinek Petržel nať čerstvá
1 špetka 1 špetka cukru (nemusí být) Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.