

Mleté řízky
Suroviny
- mleté maso
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- lžíce solamylu
- lžíce měkkého tvarohu
- strouhanka
- olej
- strouhanka
- plátky sýra
Postup přípravy receptu
Mleté maso, sůl, pepř, solamyl, tvaroh a vejce zpracujeme a vytvarujeme rukou na placičky-řízky.
Obalíme je v hladké mouce a dáme do pekáčku s trochou oleje.
Pečeme v troubě asi 15minut.
Před podáním na každý mletý řízek položíme plátek sýra, pokapeme výpekem a sýr necháme roztavit.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mleté řízky
-
a co ta strouhanka??(v postupu napsaná neni)
-
Bylo to moc dobré
. Tvaroh nebyl v mase tak moc cítit, ale i přesto tomu dodal zvláštní chuť. Trošku sýru jsem dala jak do masa, pak i nahoru na maso. Přidávám fotečku a bodík +5
.
-
tak to je jasné to bude u nás v sobotu
dík a posílám bodík
-
Syr som nasrúhala donútra,takže niečo podobné ako mletý rezeň so syrom.Velmi dobré
-
No, popravdě, zejímal by mne v tom ten tvaroh, zvláštní kombinace, ale ne nezajímavá..