Nutriční hodnoty (Jablkový mazanec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 967 kJ / 3 099 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 66,05 g |
| Tuky | 69,28 g |
| – nasycené | 7,61 g |
| – nenasycené | 54,74 g |
| –– mononenasycené | 35,46 g |
| –– polynenasycené | 19,28 g |
| ––– omega 3 | 4,70 g |
| Vláknina | 29,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 524 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 529,40 g |
| – cukry | 166,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
| 150 g 150 g strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 150 g |
| 100 g 100 g rozinek | Rozinky | 100 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
| 530 g 530 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 530 g |
| 10 g 10 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 10 g |
| mletá skořice (nebo citronová kůra) | Skořice ceylonská mletá |