Nutriční hodnoty (Vepřové ragú s karamelizovaným jablkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 880 kJ / 1 644 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 80,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,99 g |
| Tuky | 69,62 g |
| – nasycené | 27,93 g |
| – nenasycené | 33,38 g |
| –– mononenasycené | 26,20 g |
| –– polynenasycené | 7,18 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 22,65 g |
| Cholesterol | 279 mg |
| Sodík | 6,70 g |
| Sůl | 16,50 g |
| Sacharidy | 140,81 g |
| – cukry | 95,09 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g vepřové plece | Vepřová plec | 200 g |
| 200 g 200 g vepřové krkovičky | Vepřová krkovice | 200 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli (podle potřeby) | Sůl mořská | 16 g |
| 2 lžičky 2 lžičky čerstvě drceného pepře | Pepř černý | 10 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 50 g 50 g slaniny (šabatecké nebo jiné voňavé) | Špek | 50 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 100 ml 100 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 200 ml 200 ml 100% jablečné šťávy | Šťáva z jablka | 200 ml |
| 200 ml 200 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 200 ml |
| 4 větvičky 4 větvičky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla na zjemnění | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
| 2 2 pevná navinulá jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 50 ml 50 ml jablečné šťávy | Šťáva z jablka | 50 ml |