Nutriční hodnoty (Pórková polévka s bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 150 kJ / 275 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 19,35 g |
| – nasycené | 10,20 g |
| – nenasycené | 8,82 g |
| –– mononenasycené | 7,20 g |
| –– polynenasycené | 1,62 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 32 mg |
| Sodík | 125 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 14,70 g |
| – cukry | 14,70 g |
| ––– laktóza | 14,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 900 ml 900 ml vody | Voda | 900 ml |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 1 1 větší pórek | Pórek čerstvý | |
| přibližně 200 g brambor (2 střední) | Brambor zimní | |
| lžička lžička kmínu | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| Italské bylinky (Kotányi) | Provensálské koření | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla nebo másla | Sádlo vepřové | 15 g |
| kostka kostka slepičího bujónu | Bujón kuřecí BIO | |
| hrst hrst petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| kostka kostka taveného sýru (100 g) | Sýr tavený |