Nutriční hodnoty (Smažené kuřecí zamotance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 790 kJ / 1 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 143,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,05 g |
| Tuky | 48,74 g |
| – nasycené | 21,66 g |
| – nenasycené | 20,48 g |
| –– mononenasycené | 15,79 g |
| –– polynenasycené | 4,69 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 5,85 g |
| Cholesterol | 735 mg |
| Sodík | 2,76 g |
| Sůl | 6,49 g |
| Sacharidy | 27,22 g |
| – cukry | 6,21 g |
| ––– laktóza | 1,69 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 250 g 250 g moravského uzeného (nařezaného na tenké plátky) | Vepřová kýta uzená | 250 g |
| cca 300-350 g cca 300-350 g kuřecích prsou | Kuře prso | 325 g |
| 1 lžíce 1 lžíce provensálského koření | Provensálské koření | 15 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| několik několik lístků pažitky | Pažitka čerstvá | |
| zelená cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 - 2 1 - 2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| hladlá mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| strouhanka na trojbal | Strouhanka pšeničná | |
| tuk na smažení | Olej řepkový | |
| mrkev -(vývar) | Mrkev čerstvá | |
| 1/2 kostky 1/2 kostky masoxu nebo hovězího bujónu | Bujón hovězí | 5 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| 4 - 5 lžic 4 - 5 lžic smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 67.5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská |