Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kuřecí játra zapékaná s bramborami, sýrem a smetanou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 417 kJ /
3 207 kcal
Bílkoviny127,65 g
– z toho živočišné bílkoviny109,24 g
– z toho rostlinné bílkoviny18,41 g
Tuky222,56 g
– nasycené115,27 g
– nenasycené96,00 g
–– mononenasycené81,64 g
–– polynenasycené14,37 g
––– omega 30,86 g
Vláknina23,73 g
Cholesterol 2,83 g
Sodík 3,55 g
Sůl8,79 g
Sacharidy162,62 g
– cukry22,82 g
––– laktóza10,39 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
800 g 800 g brambor Brambor zimní 800 g
500 g 500 g kuřecí játra (můžeme použít i mražená) Játra kuřecí 500 g
1 1 hnědá cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 cibulky naťové Cibulka jarní čerstvá
150 g 150 g anglické slaniny (nebo jiné uzeniny dle chuti a libosti) Anglická slanina 150 g
sůl Sůl mořská
několik několik snítek petržele Petržel kořenová čerstvá
několik několik snítek tymiánu (nebo rozmarýnu) Tymián sušený
200 ml 200 ml smetany ke šlehání 33% Smetana kravská sladká 30% 200 ml
3 3 Vejce (žloutky do smetany a bílky na sníh zvlášť) Smetana kravská sladká 12%
4-5 lžic 4-5 lžic strouhaného sýra Sýr kravský tvrdý 30% 67.5 g
1 1 malý bobkový list Bobkový list sušený
1 lžička 1 lžička estragon Estragon sušený 5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky muškátového květu Muškát květ sušený 2.5 g
špetka špetka pepře Pepř černý
1/4 lžičky 1/4 lžičky strouhaného zázvoru Zázvor sušený 1.75 g
trochu trochu citrónové šťávy (asi z ½ citrónu, která ostatně patří na všechny vnitřnosti) Šťáva z citrónu
sýra Sýr kravský tvrdý 30%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.