Nutriční hodnoty (Dvoubarevná růže z kynutého těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 106 kJ / 3 371 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,16 g |
| Tuky | 133,47 g |
| – nasycené | 66,94 g |
| – nenasycené | 55,33 g |
| –– mononenasycené | 37,95 g |
| –– polynenasycené | 17,38 g |
| ––– omega 3 | 2,32 g |
| Vláknina | 21,13 g |
| Cholesterol | 977 mg |
| Sodík | 282 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 447,09 g |
| – cukry | 153,48 g |
| ––– laktóza | 15,89 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g rebarbory | Rebarbora čerstvá | 150 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce cukru | Cukr bílý | 37.5 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 25 g 25 g mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 25 g |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového pudinku | Puding v prášku | 5 g |
| 100 g 100 g tvarohu (kostka) | Tvaroh polotučný | 100 g |
| 70 g 70 g jahod | Jahody čerstvé | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička jahodového pudinku | Puding v prášku | |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |