Nutriční hodnoty (Houbová omáčka a karlovarské koule)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 829 kJ / 3 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,16 g |
| Tuky | 221,86 g |
| – nasycené | 97,48 g |
| – nenasycené | 110,03 g |
| –– mononenasycené | 85,01 g |
| –– polynenasycené | 25,02 g |
| ––– omega 3 | 5,94 g |
| Vláknina | 40,63 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 2,24 g |
| Sůl | 4,96 g |
| Sacharidy | 279,71 g |
| – cukry | 39,62 g |
| ––– laktóza | 11,52 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g pokrájených hub | Hřib čerstvý | 300 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 cm plátek másla | Máslo kravské | 2 g |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| 5 lžíc 5 lžíc hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 1 l 1 l studeného vývaru (lze nahradit vodou a masoxem) | Vývar masový | 1000 ml |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany (nebo sladké smetany) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| citron | Citrón čerstvý | |
| 5 5 rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | 215 g |
| 4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 120 g 120 g másla změklého | Máslo kravské | 120 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 lžíce 3 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 45 g |
| 3 lžíce 3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |