Nutriční hodnoty (Barevné jahodové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 26 357 kJ / 6 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 101,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,80 g |
| Tuky | 395,48 g |
| – nasycené | 214,27 g |
| – nenasycené | 149,80 g |
| –– mononenasycené | 126,96 g |
| –– polynenasycené | 22,84 g |
| ––– omega 3 | 3,56 g |
| Vláknina | 16,90 g |
| Cholesterol | 3,63 g |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,32 g |
| Sacharidy | 557,92 g |
| – cukry | 457,00 g |
| ––– laktóza | 45,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek vody | Voda | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 2 2 jahodové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 5 lžic 5 lžic cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 5 lžic 5 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 7 7 žloutků | Vaječný žloutek | 161 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 5 lžíce 5 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce škrobu | Bramborový škrob | 30 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru (nebo dle chuti) | Cukr bílý | 125 g |
| vanilkový extrakt (nebo vanikový lusk) | Aroma vanilkové | |
| rum (dle chuti) | Rum | |
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného kokosu | Kokos strouhaný | 30 g |