Nutriční hodnoty (Srnčí kotleta v portském víně a brusinkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 834 kJ / 1 155 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,23 g |
| Tuky | 5,77 g |
| – nasycené | 1,90 g |
| – nenasycené | 3,28 g |
| –– mononenasycené | 0,85 g |
| –– polynenasycené | 2,44 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 3,80 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 382 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 84,25 g |
| – cukry | 37,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g srnčí kotlety (či jiná zvěřina) | Srnec hřbet | 500 g |
| 5 lžic 5 lžic balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 100 ml |
| 2,5 dcl 2,5 dcl portského vína | Víno portské | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 dcl 2 dcl vody | Voda | 200 ml |
| 5 kuliček 5 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 3 lžíce 3 lžíce brusinkové marmelády či nakládaných brusinek | Marmeláda brusinková | 45 g |