Nutriční hodnoty (Kuřecí játra se žampiony na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 308 kJ / 1 269 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 64,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,23 g |
| Tuky | 85,53 g |
| – nasycené | 20,70 g |
| – nenasycené | 58,72 g |
| –– mononenasycené | 38,28 g |
| –– polynenasycené | 20,44 g |
| ––– omega 3 | 4,10 g |
| Vláknina | 8,79 g |
| Cholesterol | 1,49 g |
| Sodík | 3,59 g |
| Sůl | 9,63 g |
| Sacharidy | 40,65 g |
| – cukry | 9,89 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 300 g |
| 8 8 menších žampionů | Žampion čerstvý | |
| 50 ml 50 ml oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 1 1 červenou cibuli | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 žlutou cibuli nebo jarní cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 ml 100 ml bujónu nebo vývaru | Bujón hovězí | 100 g |
| 100 ml 100 ml vína (můžeme použít i bílé, já jsem dala Sherry) | Víno bílé suché | 100 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky krémového balsamica | Ocet balsamikový bílý | 10 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| lžička lžička cukru | Cukr bílý |