Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z kedlubny a mrkve)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 056 kJ /
491 kcal
Bílkoviny13,53 g
– z toho živočišné bílkoviny6,27 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,26 g
Tuky30,90 g
– nasycené19,43 g
– nenasycené9,83 g
–– mononenasycené8,68 g
–– polynenasycené1,16 g
––– omega 30,24 g
Vláknina15,05 g
Cholesterol 82 mg
Sodík 290 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy33,48 g
– cukry18,98 g
––– laktóza1,02 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 větší kedlubna Kedluben čerstvý 180 g
3 3 mrkve Mrkev čerstvá 150 g
1 1 střední brambora Brambor zimní 50 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
4 lžíce 4 lžíce lučiny (nebo tučného jogurtu) Lučina 70% t.v s. 60 g
několik několik snítek čerstvého tymiánu Tymián čerstvý
olej (na restování) Olej řepkový
1 lžíce 1 lžíce másla (ideálně ghí) Máslo kravské 10 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
petrželka (čerstvé bylinky) Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.