Nutriční hodnoty (Polévka z kedlubny a mrkve)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 056 kJ / 491 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,26 g |
| Tuky | 30,90 g |
| – nasycené | 19,43 g |
| – nenasycené | 9,83 g |
| –– mononenasycené | 8,68 g |
| –– polynenasycené | 1,16 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 15,05 g |
| Cholesterol | 82 mg |
| Sodík | 290 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 33,48 g |
| – cukry | 18,98 g |
| ––– laktóza | 1,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 1 střední brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce lučiny (nebo tučného jogurtu) | Lučina 70% t.v s. | 60 g |
| několik několik snítek čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| olej (na restování) | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla (ideálně ghí) | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželka (čerstvé bylinky) | Petržel nať čerstvá |