Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Osso buco s šafránovou rýží)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie10 901 kJ /
2 605 kcal
Bílkoviny32,47 g
– z toho živočišné bílkoviny4,01 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,46 g
Tuky132,88 g
– nasycené81,91 g
– nenasycené49,16 g
–– mononenasycené41,67 g
–– polynenasycené7,49 g
––– omega 30,52 g
Vláknina32,75 g
Cholesterol 356 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy266,34 g
– cukry23,66 g
––– laktóza0,96 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 telecí kližky s kostí s morkem Hovězí kližka
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
2 dl 2 dl bílého vína Veltlínské zelené) Víno bílé suché 200 ml
1/4 litru 1/4 litru silného hovězího vývaru Vývar hovězí 250 ml
2 2 větší stroužky česneku Česnek čerstvý 140 g
hrst hrst petrželové natě Petržel nať čerstvá
citronová kůra - vyřezané proužky z kůry bez bílého podkladu (jen žlutá) Citronová kúra čerstvá
hladká mouka na obalení Mouka pšeničná hladká
sůl Sůl mořská
250 g 250 g rýže Carnaroli (tvrdá a kulatá rýže na rizoto) Rýže bílá 250 g
70 g 70 g másla Máslo kravské 70 g
1 1 rovná lžička šafránu v prášku Šafrán sušený
50 g 50 g morku Kostní dřeň 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 dl 1 dl bílého vína Víno bílé suché 100 ml
hovězí vývar dle potřeby na dolévání do rýže Vývar hovězí
parmazán na posypání (Gran Moravia) Parmezán
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.