Nutriční hodnoty (Osso buco s šafránovou rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 10 901 kJ / 2 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,46 g |
Tuky | 132,88 g |
– nasycené | 81,91 g |
– nenasycené | 49,16 g |
–– mononenasycené | 41,67 g |
–– polynenasycené | 7,49 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 32,75 g |
Cholesterol | 356 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 266,34 g |
– cukry | 23,66 g |
––– laktóza | 0,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 telecí kližky s kostí s morkem | Hovězí kližka | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 dl 2 dl bílého vína Veltlínské zelené) | Víno bílé suché | 200 ml |
1/4 litru 1/4 litru silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
2 2 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
hrst hrst petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
citronová kůra - vyřezané proužky z kůry bez bílého podkladu (jen žlutá) | Citronová kúra čerstvá | |
hladká mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká | |
sůl | Sůl mořská | |
250 g 250 g rýže Carnaroli (tvrdá a kulatá rýže na rizoto) | Rýže bílá | 250 g |
70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
1 1 rovná lžička šafránu v prášku | Šafrán sušený | |
50 g 50 g morku | Kostní dřeň | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 dl 1 dl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
hovězí vývar dle potřeby na dolévání do rýže | Vývar hovězí | |
parmazán na posypání (Gran Moravia) | Parmezán | |
sůl | Sůl mořská |