Nutriční hodnoty (Osso buco s šafránovou rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 10 901 kJ / 2 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,46 g |
| Tuky | 132,88 g |
| – nasycené | 81,91 g |
| – nenasycené | 49,16 g |
| –– mononenasycené | 41,67 g |
| –– polynenasycené | 7,49 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 32,75 g |
| Cholesterol | 356 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 266,34 g |
| – cukry | 23,66 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 telecí kližky s kostí s morkem | Hovězí kližka | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 dl 2 dl bílého vína Veltlínské zelené) | Víno bílé suché | 200 ml |
| 1/4 litru 1/4 litru silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
| 2 2 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| hrst hrst petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| citronová kůra - vyřezané proužky z kůry bez bílého podkladu (jen žlutá) | Citronová kúra čerstvá | |
| hladká mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g rýže Carnaroli (tvrdá a kulatá rýže na rizoto) | Rýže bílá | 250 g |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 1 1 rovná lžička šafránu v prášku | Šafrán sušený | |
| 50 g 50 g morku | Kostní dřeň | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 dl 1 dl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| hovězí vývar dle potřeby na dolévání do rýže | Vývar hovězí | |
| parmazán na posypání (Gran Moravia) | Parmezán | |
| sůl | Sůl mořská |