Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s krupicovými bylinkovými nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 098 kJ / 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
| Tuky | 61,15 g |
| – nasycené | 35,93 g |
| – nenasycené | 22,13 g |
| –– mononenasycené | 17,05 g |
| –– polynenasycené | 5,08 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 5,20 g |
| Cholesterol | 390 mg |
| Sodík | 205 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 76,87 g |
| – cukry | 23,57 g |
| ––– laktóza | 2,97 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g rajčatového protlaku (i více) | Protlak rajčatový | 200 g |
| 1,5 l 1,5 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| 3 lžičky 3 lžičky solamylu | Bramborový škrob | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| trocha trocha soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 52.5 ml |
| 30-50 g 30-50 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 40 g |
| nasekané bylinky (spolu 1 lžíce) - tymián, saturejka, máta, , petrželka, šalvěj, bazalka | Bazalka čerstvá |