Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s krupicovými bylinkovými nočky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie4 098 kJ /
979 kcal
Bílkoviny27,82 g
– z toho živočišné bílkoviny20,82 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,00 g
Tuky61,15 g
– nasycené35,93 g
– nenasycené22,13 g
–– mononenasycené17,05 g
–– polynenasycené5,08 g
––– omega 30,68 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy76,87 g
– cukry23,57 g
––– laktóza2,97 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g rajčatového protlaku (i více) Protlak rajčatový 200 g
1,5 l 1,5 l hovězího vývaru Vývar hovězí 1500 ml
špetka špetka tymiánu Tymián sušený
3 lžičky 3 lžičky solamylu Bramborový škrob 15 g
2 lžičky 2 lžičky citrónové šťávy Šťáva z citrónu 10 ml
1 lžička 1 lžička cukru Cukr bílý 5 g
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
trocha trocha soli Sůl mořská
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
3-4 lžíce 3-4 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 52.5 ml
30-50 g 30-50 g krupice Krupice pšeničná hrubá 40 g
nasekané bylinky (spolu 1 lžíce) - tymián, saturejka, máta, , petrželka, šalvěj, bazalka Bazalka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.