Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s krupicovými bylinkovými nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 4 098 kJ / 979 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 61,15 g |
– nasycené | 35,93 g |
– nenasycené | 22,13 g |
–– mononenasycené | 17,05 g |
–– polynenasycené | 5,08 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 390 mg |
Sodík | 205 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 76,87 g |
– cukry | 23,57 g |
––– laktóza | 2,97 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g rajčatového protlaku (i více) | Protlak rajčatový | 200 g |
1,5 l 1,5 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
3 lžičky 3 lžičky solamylu | Bramborový škrob | 15 g |
2 lžičky 2 lžičky citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
trocha trocha soli | Sůl mořská | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
3-4 lžíce 3-4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 52.5 ml |
30-50 g 30-50 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 40 g |
nasekané bylinky (spolu 1 lžíce) - tymián, saturejka, máta, , petrželka, šalvěj, bazalka | Bazalka čerstvá |