Ztracená (zastřená) vejce

casino Kuchař: casino

Ostatní 9 názorů

Suroviny

• Vejce (co NEJČERSTVĚJŠÍ!!)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokud budete mít ČERSTVÁ vejce, můžete je zastřít kterýmkoliv způsobem a dokonce je lze vyklepnou do vody přímo ze skořápek. V nádobě naplněné vodou skoro po okraj přivedeme vodu k varu. Zmírníme teplotu a držíme „bublinkový“ var.

  2. Vodu uvedeme (lžící, vařečkou) do mírného rotačního pohybu. Do vody opatrně vložíme vyklepnuté vejce. Necháme „srazit“ bílek (2-4 minuty). Najdeme ztracené vejce, vylovíme ho a vložíme do studené vody. Případné bílkové „cancoury“ odstraníme (odstříhneme)

  3. Pokud postupujeme správně, tak žloutek se sám zabalí do bílku a zůstane se vrtět ve středu nádoby.
    Je-li dost vody na výšku (použít raději hrnec než kastrol), tak než vejce doputuje na konečnou, bude bílek už dost připosražený a produkt našeho snažení se ke dnu nepřichytí, zvláště pokud vypneme zdroj tepla.

  4. Pokud máme vše při ruce, můžeme do vody sázet jedno vejce za druhým. Zkusil jsem (úspěšně) ve vodě utopit z omáčníku najednou i po dvou vejcích. S čerstvými vejci se mi žádné „cancoury“ netvoří.

Poznámka

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ztracená (zastřená) vejce

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Podle me je to luxusní..:-*
    Nejraději bych video postup..

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mě se takto nikdy nepodařilo zhotovit celistvé zastřené vajíčko,vždy bylo hodně sraženého bílku po celém hrnci:-8
    Já si vždy do svačinového igelitového sáčku kápnu malinko oleje,sáček vložím do malé naběračky a vyklepnu do něj vejce.Sáček těsně nad vajíčkem zauzlíkuji a naběračku ponořím do hrnku s vařící vodou tak,aby se voda dostala i pod sáček.Vařím cca 4 minuty:-)
    Pro ukázku přidávám fotku"sáčkového zastřence";-):-))

    Odpovědět

  • Eliška Havelková Eliška Havelková(neregistrovaný)

    Ha, ha, to sedí!!! Posledních pár měsíců mi manžel vždy doveze z Makra filet lososa a dožaduje se výroby gravlaxe, ke kterému pak požaduje to pitomé ztracené vejce. Už jsem se to tak nějak naučila, ale ne vždy je výsledek estetický. Ale dělám to opravdu tou asi nejjednodušší cestou - jak jste ostatně popsal - voda/bublinky/ocet/vír/šup tam vejce ze šálku/. Ale rad, často debilních, jsem dostala hodně.

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Navir: ;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Navir Navir

    sunny.sofi: I když nás mnohdy Casino vytáčí, jeho receptům může někdo těžko přiznat chybu. A teď vážně nevím, zda napsat: Bohu dík, nebo : Bohu žel... :-O

    Odpovědět

  • Navir Navir

    :-D:-D:-D Ano,moc hezký :yes::-!:-D

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    jiří: jako už tisíckrát:-((:no:

    Odpovědět

  • jiří jiří(neregistrovaný)

    skvělé napsané.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    to je román teda......

    Odpovědět

Tématické fráze: zastřené vejce ztracene vejce ztracená vejce zastřená vejce ztracene vejce ve vodě ztracena vejce recept recept na ztracené vejce ztracené vejce recept zastrene vejce video vejce do ztracena ztracena vejce ve vode ztracené vejce video ztracený vejce jak se dělá zastřené vejce stracene vejce jak se děla ztracené vejce ztracená vejce video ztracená vejce postup zastrene vejce recept stracena vejce