Nutriční hodnoty (Prstýnky malé mořské víly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 994 kJ / 477 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,37 g |
| Tuky | 9,39 g |
| – nasycené | 5,54 g |
| – nenasycené | 3,51 g |
| –– mononenasycené | 2,75 g |
| –– polynenasycené | 0,76 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 16,26 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 268 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 45,26 g |
| – cukry | 28,03 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 600 g filetových plátků z tresky (nebo z mořské štiky) | Treska filet | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| šťáva z 1 citrónu | Šťáva z citrónu | |
| 300 g 300 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 300 g |
| trocha trocha šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| tymiánu | Tymián sušený | |
| petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 1/4 litru 1/4 litru bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky octa | Ocet lihový | 1.25 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 3-4 3-4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 210 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| strouhaný sýr (na posypání) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| máslo na pokapání | Máslo kravské |