Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mangoldová polévka s kozím sýrem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 920 kJ /
937 kcal
Bílkoviny46,81 g
– z toho živočišné bílkoviny23,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,51 g
Tuky41,35 g
– nasycené23,77 g
– nenasycené16,69 g
–– mononenasycené11,35 g
–– polynenasycené5,34 g
––– omega 31,35 g
Vláknina23,77 g
Cholesterol 86 mg
Sodík 363 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy83,47 g
– cukry15,30 g
––– laktóza5,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g čerstvých listů mangoldu Mangold 300 g
2 2 mladé cukety Cuketa čerstvá 200 g
1 1 menší brambora Brambor zimní 50 g
1 litr 1 litr zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
hrst hrst máty Máta peprná list čerstvá
šťáva z 1/2 citronu nebo limetky Šťáva z citrónu
1 dcl 1 dcl smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
4 lžíce 4 lžíce vařené Quinoy (ale můžete nahradit i jáhly nebo kuskusem) Quinoa 60 g
100 g 100 g čerstvého kozího sýra (můžete nahradit kvalitní Fetou) Sýr hrudkový kozí 100 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
olej Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.