Nutriční hodnoty (Mangoldová polévka s kozím sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 920 kJ / 937 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,51 g |
Tuky | 41,35 g |
– nasycené | 23,77 g |
– nenasycené | 16,69 g |
–– mononenasycené | 11,35 g |
–– polynenasycené | 5,34 g |
––– omega 3 | 1,35 g |
Vláknina | 23,77 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 363 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 83,47 g |
– cukry | 15,30 g |
––– laktóza | 5,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g čerstvých listů mangoldu | Mangold | 300 g |
2 2 mladé cukety | Cuketa čerstvá | 200 g |
1 1 menší brambora | Brambor zimní | 50 g |
1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
hrst hrst máty | Máta peprná list čerstvá | |
šťáva z 1/2 citronu nebo limetky | Šťáva z citrónu | |
1 dcl 1 dcl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
4 lžíce 4 lžíce vařené Quinoy (ale můžete nahradit i jáhly nebo kuskusem) | Quinoa | 60 g |
100 g 100 g čerstvého kozího sýra (můžete nahradit kvalitní Fetou) | Sýr hrudkový kozí | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový |