Nutriční hodnoty (Kuřecí steaky po toskánsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 686 kJ / 1 359 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,54 g |
| Tuky | 101,97 g |
| – nasycené | 22,07 g |
| – nenasycené | 75,23 g |
| –– mononenasycené | 52,75 g |
| –– polynenasycené | 22,48 g |
| ––– omega 3 | 5,33 g |
| Vláknina | 16,28 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 3,25 g |
| Sacharidy | 51,64 g |
| – cukry | 28,64 g |
| ––– laktóza | 1,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g brynzy nebo měkkého sýra (můžete použít i na kousky natrhané nebo nařezané plátkové sýry, např. Gouda apod.) | Brynza | 100 g |
| 50 g 50 g nadívaných zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | 50 g |
| 3 snítky 3 snítky čerstvého tymiánu (1-2 lžičky sušeného) | Tymián čerstvý | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 velké papriky (kapie-červená a oranžová nebo žlutá) | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 3 3 stehenní kuřecí steaky | Kuře stehno bez kůže | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička směsi 4 pepřů (čerstvě pomlít nebo rozetřít) | Pepř barevný mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 3 lžičky 3 lžičky sezamových semínek | Sezam loupaný | 15 g |
| 4-5 lžic 4-5 lžic oleje | Olej řepkový | 49.5 ml |
| 125 ml 125 ml červeného vína | Víno červené suché | 125 ml |