Nutriční hodnoty (Strakatý perník s tvarohem a rybízem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 029 kJ / 5 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 75,36 g |
Tuky | 157,79 g |
– nasycené | 17,75 g |
– nenasycené | 126,14 g |
–– mononenasycené | 88,40 g |
–– polynenasycené | 37,74 g |
––– omega 3 | 10,35 g |
Vláknina | 24,75 g |
Cholesterol | 746 mg |
Sodík | 3,63 g |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 963,50 g |
– cukry | 424,75 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 hrnky 3 hrnky (250 ml) polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 375 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1 hrnek 1 hrnek mléka (dle potřeby i více) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
3 PL 3 PL rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | 45 g |
prášek do pečiva nebo prášek do perníku | Kypřící prášek | |
1 KL 1 KL sody | Jedlá soda | 12 g |
kakao | Kakao prášek | |
perníkové koření | Perníkové koření | |
skořice | Skořice ceylonská | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
rum (lze vynechat) | Rum | |
1 1 tvaroh ve vaničce | Tvaroh polotučný | |
trošku trošku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
1 1 pudinkový prášek (dala jsem citronový) | Puding v prášku | |
1 1 žloutek a z bílku sníh | Vaječný žloutek | 23 g |
kuličky kuličky rybízu | Rybíz červený čerstvý |