Nutriční hodnoty (Čočka beluga s quinoou a hlívou ústřičnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 981 kJ / 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,80 g |
| Tuky | 18,03 g |
| – nasycené | 4,51 g |
| – nenasycené | 12,22 g |
| –– mononenasycené | 9,61 g |
| –– polynenasycené | 2,61 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 18,38 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 131 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 42,11 g |
| – cukry | 4,26 g |
| ––– laktóza | 0,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g čočky belugy | Čočka hnědá neloupaná | 50 g |
| 20 g 20 g quinoy | Quinoa | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 20 g 20 g šalotky | Šalotka čerstvá | 20 g |
| 70 g 70 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky římského kmínu (nebo ¼ lžičky mletého) | Římský kmín mletý | 3.5 g |
| 50 g 50 g cukety | Cuketa čerstvá | 50 g |
| 4 cl 4 cl bílého suchého vína | Víno bílé suché | 40 ml |
| 10 g 10 g parmezánu - nastrouhaného | Parmezán | 10 g |
| pár snítek snítek tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská |