Nutriční hodnoty (Kuřecí vývar s domácími tortellinkami a kořenovou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 609 kJ / 863 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 72,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,25 g |
| Tuky | 54,28 g |
| – nasycené | 27,39 g |
| – nenasycené | 20,79 g |
| –– mononenasycené | 15,94 g |
| –– polynenasycené | 4,85 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 3,10 g |
| Cholesterol | 681 mg |
| Sodík | 1,56 g |
| Sůl | 3,79 g |
| Sacharidy | 18,40 g |
| – cukry | 12,09 g |
| ––– laktóza | 9,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 malý kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 30 g 30 g celeru | Celer bulva čerstvá | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 100 g hladké mouky – (nejlépe semoliny + na pomoučení (množství mouky je orientační, každá mouka saje trochu jinak. Optimální množství mouky je takové, kdy je těsto tuhé ale ještě natolik pružné, aby se dalo vyválet na tenký plát.) | Mouka pšeničná hladká | |
| (- mouku smícháme s vejcem, vypracujeme pevné a pružné těsto, které necháme asi 15 minut odležet v lednici zabalené v potravinářské folii). | Mouka pšeničná hladká | |
| 80 g 80 g vařeného drůbežího masa (vařte v osolené vodě, s bylinkami. Já jsem použila estragon) | Kuře prso | 80 g |
| 40 g 40 g tučného sýra | Sýr Philadelphia | 40 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce na jemno nasekaných bylinek (stejný druh, jaký jste použili při vaření masa) | Petržel nať čerstvá | 7.5 g |
| (- maso spolu se sýrem nasekáme na jemno, ochutíme bylinkami a dosolíme). | Petržel nať čerstvá | |
| 120 g 120 g čerstvého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 120 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaných bylinek | Petržel nať čerstvá | |
| (- smícháme bylinky s tvarohem, dosolíme). | Petržel nať čerstvá |