Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kuřecí vývar s domácími tortellinkami a kořenovou zeleninou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 609 kJ /
863 kcal
Bílkoviny73,58 g
– z toho živočišné bílkoviny72,33 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,25 g
Tuky54,28 g
– nasycené27,39 g
– nenasycené20,79 g
–– mononenasycené15,94 g
–– polynenasycené4,85 g
––– omega 30,73 g
Vláknina3,10 g
Cholesterol 681 mg
Sodík 1,56 g
Sůl3,79 g
Sacharidy18,40 g
– cukry12,09 g
––– laktóza9,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 l 1 l vývaru Vývar hovězí 1000 ml
1 1 menší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 malý kořen petržele Petržel kořenová čerstvá
30 g 30 g celeru Celer bulva čerstvá 30 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g
100 100 g hladké mouky – (nejlépe semoliny + na pomoučení (množství mouky je orientační, každá mouka saje trochu jinak. Optimální množství mouky je takové, kdy je těsto tuhé ale ještě natolik pružné, aby se dalo vyválet na tenký plát.) Mouka pšeničná hladká
(- mouku smícháme s vejcem, vypracujeme pevné a pružné těsto, které necháme asi 15 minut odležet v lednici zabalené v potravinářské folii). Mouka pšeničná hladká
80 g 80 g vařeného drůbežího masa (vařte v osolené vodě, s bylinkami. Já jsem použila estragon) Kuře prso 80 g
40 g 40 g tučného sýra Sýr Philadelphia 40 g
1/2 lžíce 1/2 lžíce na jemno nasekaných bylinek (stejný druh, jaký jste použili při vaření masa) Petržel nať čerstvá 7.5 g
(- maso spolu se sýrem nasekáme na jemno, ochutíme bylinkami a dosolíme). Petržel nať čerstvá
120 g 120 g čerstvého sýra Sýr kravský tvrdý 30% 120 g
1 hrst 1 hrst nasekaných bylinek Petržel nať čerstvá
(- smícháme bylinky s tvarohem, dosolíme). Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.