Nutriční hodnoty (Měkké vánoční perníčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 902 kJ / 2 845 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,46 g |
| Tuky | 51,66 g |
| – nasycené | 15,02 g |
| – nenasycené | 33,60 g |
| –– mononenasycené | 20,64 g |
| –– polynenasycené | 12,96 g |
| ––– omega 3 | 0,92 g |
| Vláknina | 23,92 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,38 g |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 521,50 g |
| – cukry | 185,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 30 g |
| 140 g 140 g cukru moučka | Cukr bílý | 140 g |
| 50 g 50 g rostlinného másla (např. AlsanBio, ViveBio, Provamel) pokojové teploty (či vychladlé rozpuštěné) | Margarín | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce agáve sirupu (či javorového sirupu) | Sirup agávový | 30 ml |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku rozmixovaného silken tofu (nebo bílého či vanilkového rostlinného jogurtu nebo dezertu) | Tofu natural | |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa (ideálně fair-trade) | Kakao prášek | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce koření do perníku | Perníkové koření | 45 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| cukr moučka | Cukr bílý | |
| citronová šťava (přecezená) | Šťáva z citrónu |