Nutriční hodnoty (Kuře na paprice podle Romana Vaňka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 026 kJ / 1 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 185,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 177,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,76 g |
Tuky | 95,35 g |
– nasycené | 46,44 g |
– nenasycené | 45,31 g |
–– mononenasycené | 29,00 g |
–– polynenasycené | 16,31 g |
––– omega 3 | 3,25 g |
Vláknina | 13,15 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 906 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 75,07 g |
– cukry | 38,00 g |
––– laktóza | 17,56 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 menšího kuřete | Kuře | |
2 2 kuřecí prsa | Kuře prso | 700 g |
2 lžíce 2 lžíce másla (30 g) | Máslo kravské | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce rostlinného oleje | Olej řepkový | 20 ml |
2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
4 lžíce 4 lžíce máslové jíšky | Jíška máslová | 60 ml |
2 lžíce 2 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
200 ml 200 ml smetany (alespoň 31 %) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
600 ml 600 ml vody | Voda | 600 ml |
1 kostka 1 kostka kuřecího bujónu | Bujón kuřecí BIO | 10 g |