Nutriční hodnoty (Batátové noky s mákem a čerstvým sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 288 kJ / 547 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,12 g |
| Tuky | 22,05 g |
| – nasycené | 8,64 g |
| – nenasycené | 10,36 g |
| –– mononenasycené | 5,58 g |
| –– polynenasycené | 4,77 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 7,95 g |
| Cholesterol | 158 mg |
| Sodík | 169 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 65,85 g |
| – cukry | 6,53 g |
| ––– laktóza | 0,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 145 g 145 g batátů (žluté)- oloupané | Batáty neloupané | 145 g |
| 1 lžíce 1 lžíce máku | Mák modrý | 15 g |
| 1/2 1/2 vejce | Vejce slepičí | 35 g |
| 45 g 45 g hladké mouky + na podsypání | Mouka pšeničná hladká | 45 g |
| 30 g 30 g čerstvého sýra můžeme použít Lučinu | Lučina 70% t.v s. | 30 g |
| 1 kousek 1 kousek sušených rajčat naložených v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| hrstka rukoly | Rukola čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový |