Svíčková light od Petra Havlíčka

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30-40 min 2-3 porce Dietní recepty , Ostatní 43 názorů

Suroviny

500 g hovězí svíčkové (popřípadě libových hovězích plátků)
2 lžičky oleje
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1 l zeleninového vývaru
bobkový list
nové koření
pepř
sůl
stévie (na oslazení jsem použila DIA sladidlo)
ocet
150 g bílého jogurtu
Na knedlíky:
6 celozrnných rohlíků
150 ml polotučného mléka
2 vejce
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli a podlejeme vývarem.

  2. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu.

  3. Hovězí maso osolíme, opepříme, nasucho opečeme na teflonové pánvi a vložíme do zeleninového základu. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř.

  4. Když je maso měkké, vyjmeme je a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem.

  5. Nakonec vmícháme bílý jogurt, do kterého předem přimícháme lžíci rozmixované, horké omáčky.

  6. Tvrdší celozrnné rohlíky nakrájíme na kostky a polejeme je mlékem. Pak z rohlíků mléko vymačkáme, přidáme žloutky a vyšlehaný sníh z bílků.

  7. Těsto necháme půl hodiny odpočinout v lednici.

  8. Pak namočenýma rukama vytvarujeme koule, které vaříme v páře asi 15 minut. Podáváme s omáčkou a masem.

Poznámka

Zdroj-Magazín AHA, ale s receptem jsem se setkala v pořadu "Jste to, co jíte"

Knedlíky nevypadají nijak vábně, ale chuťově byly skvělé!! Taktéž omáčka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 437 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svíčková light od Petra Havlíčka

  • Iveta Hajna: Tak to mne opravdu moc těší :-)

    Odpovědět

  • Iveta Hajna Iveta Hajna

    je vynikajicí, jen jsem dala do zapékací mísy, zmraženou zeleninu nowako pod svíčkovou, na to koření,na to rozpůlenou cibuli, na to rozdrobit 1 bujon na to velký nenaklepaný kuřecí maso a zalítt do půlky vodou a dát na hodinu a půl péct do měkka, pak maso vyndat i koření, rozmixovat a dát bílý jogurt a dosolit a trochu citronu- je to skvělééééé:-)/příště dám ještě tymián, který doma nebyl/:yes:

    Odpovědět

  • to máš jedno to máš jedno (neregistrovaný)

    100g hovězího masa a to jak na oběd tak i na večeři :-p

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    jarda Kadic: fuj,ta hrubka,má být “obětuji“;-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    jarda Kadic: :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    to máš jedno : Nevím, kolik gramů se počítá na osobu, tuším ,že 150,já se tedy objetuji a ten zbytek si na svůj talíř naložím;-)

    Odpovědět

  • to máš jedno to máš jedno (neregistrovaný)

    nevím kdo zde tento recept vložil,ale zda-li to má být podle Petra Havlíčka,tak gramáž masa na počet 2-3 osob je v syrovém stavu velká .:-O

    Odpovědět

  • Karamelka11: Dnes jsem třeba dělala kuřecí stehna na zelenině, jakoby svíčkovou. Nezhušťovala jsem moukou, ale rozmixovala zeleninu a přidala trošinku kukuřičného škrobu do cremefinne;-). Bylo to k nerozeznání od klasiky:-)

    Odpovědět

  • Karamelka11 Karamelka11

    když člověk shodí nějaká kila hold musí jíst jinak.Zapnout mozek a přemýšlet zdravě se dá uvařit všechno jen se musí chtít.I když bez smetany to není hold ono,ale nedá se nic dělat:yes:

    Odpovědět

  • Leny: Jasně;-). Vždycky se dá něco změnit;-)

    Odpovědět

  • Leny Leny(neregistrovaný)

    Tuhle "svíčkovou na smetaně" dělám bez smetany a bez svíčkové už dlouho ze pštrosího, krůtího, kuřecího nebo vepřového masa. Maso rovnou dusím v zelenině bez předchozího osmažení, ke koření přidávám jalovec, nedoslazuji a okyselím citrónem. Je skvělá i s těstovinami místo knedlíku. Přidám brusinky a meruňkový kompot. Nikdo z rodiny není tlustý, ale všichni tuhle "svíčkovou" milujou a za klasiku by neměnili!!!

    Odpovědět

  • Leny Leny(neregistrovaný)

    Tuhle "svíčkovou na smetaně" bez smetany a bez svíčkové dělám už dlouho - z pštrosího, kuřecího nebo vepřového masa. Maso přímo dusím v zelenině bez předchozího osmažení.:-p:-p:-p:-p Není třeba doslazovat, místo octa dávám citronovou šťávu a ke koření ještě jalovec. Knedlík lze nahradit i těstovinami. Nikdo v rodině není tlustý, ale stejně ji všichni (s brusinkami a zavařenými meruňkami) milujou!!!

    Odpovědět

  • chocolate: OK;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jana Remkova:Jani, nechceš to přehodit do dietních jídel?
    Bylo by to asi logičtější při hledání, ale je to samozřejmě na tobě.Osobně bych ty klasické omáčky asi také dala pryč.+19

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Jana Remkova: Tak to řeš, ty uvaříš diet a někdo ti tam narve
    ix verzí nečeho úplně jiného:-?:-?
    Tak to všechno vymaž, ve všem je smetana a tu tam nemáš:-!:-8

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: petr havlíček petr havlíček recepty zdravá svíčková dietní svíčková svíčková podle havlíčka petr havlíček on line recepty havlíček recepty jste to co jite recepty dietní svíčková omáčka recepty podle petra havlicka zdravé recepty havlíčka recepty havlíček recepty podle havlíčka svíčková dietní svíčková havlíček recepty od havlíčka recepty petr havlíček jste to co jíte svíčková knedlíky podle havlíčka havlíček petr

Zapomněl/a jsem heslo