Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s česnekovo-rozmarýnovým olejem a pečenou dýní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 709 kJ / 408 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,75 g |
| Tuky | 17,03 g |
| – nasycené | 4,22 g |
| – nenasycené | 11,59 g |
| –– mononenasycené | 3,02 g |
| –– polynenasycené | 8,58 g |
| ––– omega 3 | 0,92 g |
| Vláknina | 18,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 622 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 46,67 g |
| – cukry | 14,84 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g dýně Hokkaido(pár tenkých skrojků k servírování) | Dýně čerstvá | 350 g |
| 1 1 brambora (90g) | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 500 ml 500 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
| 75 ml 75 ml sojové smetany | Smetana sójová tekutá | 75 ml |
| Olivový olej | Olej olivový | |
| Snítka Snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 1 stroužek 1 stroužek (větší) česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| Sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |