Nutriční hodnoty (Matjesy z tvrdých hub - pikantní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 634 kJ / 2 064 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,96 g |
| Tuky | 199,64 g |
| – nasycené | 24,80 g |
| – nenasycené | 170,68 g |
| –– mononenasycené | 44,28 g |
| –– polynenasycené | 126,40 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 32,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 48 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 40,32 g |
| – cukry | 20,84 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g nakrájených podélně tvrdých hub - síla asi 2 mm | Hřib čerstvý | 300 g |
| 2 ks 2 ks menší cibule | Cibule čerstvá | 138 g |
| 1 ks 1 ks červené papriky na proužky pokrájené | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 dl 2 dl slunečnicový olej | Olej slunečnicový | 200 ml |
| 7 kuliček 7 kuliček nové koření | Nové koření | |
| 3 ks 3 ks bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 stroužky 4 stroužky česnek | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 ks 1 ks atlantské sardinky ve vlastní šťávě | Sardinky ve vlastní šťávě | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská |