Vinná klobása, jak ji dělala moje babička
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit poctivou domácí? Je s ní sice práce, ale bohatě se vám odvděčí svou chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 152 kJ / 3 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 293,37 g |
Tuky | 223,20 g |
Vláknina | 1,16 g |
Cholesterol | 938 mg |
Sodík | 943 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 17,94 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jak vyzkoušet chuť klobásy? Do malého šálku dejte trochu hmoty a vložte do mikrovlnky na třicet vteřin až minutu. Pravidlo starých kuchařů zní: Do jídla se dává to, co tam patří a ne to, co nám chutná. Nepřidávat jiné přísady, pak je to něco jiného, to je všeobecné pravidlo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2018 07:21
Díky,jiné už nedělám,jsou výborné
22. 1. 2018 22:23
roman: Určitě se dá koupit v Makru. V Globusu někdy i v Kaflandu.
22. 1. 2018 17:25
střívko jsem nikde nesehnal
25. 12. 2017 17:14
jan.alois: Moc děkuji za perfektní recept dělala jsem ji poprvé v životě po zabijačce v sobotu 23. 12.17 z domácího masa a střivek a z krámu už ji nikdy nepozřu!!! Mám ruční mlýnek, ale bez naražecky na střeva. Nicméně jsem si poradila stačí uříznout pet lahev,díky a vřele doporučuji všem Lucie.
12. 12. 2016 18:40
Zatí jsem si na to neroufl i když uzené klobásy dělám. Asi je nejvyšší čas to zkusit!!! Milan P.
15. 11. 2016 16:56
babca1948: Jasně, dělávala to tak i moje mamka - každá babča si ví rady.
10. 3. 2016 10:32
Moucha:
25. 11. 2014 17:40
ANTONIN:Jestli mají střívka průměr 3,5 cm a větší lze je použít na jitrnice . Všeobecně tenká vepřová střeva se používají na jitrnice na jelita na klobásy a podobně silné výrobky.
25. 11. 2014 16:21
lze použít vepřová střívka na klobásy na jitrnice.
10. 12. 2013 08:32
Moucha:na 1 kg hmoty 1,5 m střeva
2. 12. 2013 09:04
Moucha. Kupte střívka jeden balíček dnes už i v Kauflandu a co vám zbude zasypejte solí a dejte do mrazáku tam vydrží rok i více. Metr střívka podle průměru skopová asi půl kila a vepřová jako na jitrnice něco málo přes kilo.
1. 12. 2013 19:48
Nevíte někdo,kolik kilo na kolik střeva?díky
8. 3. 2013 13:53
Parádní foto, Evi
8. 3. 2013 13:35
Je to bezva receptík Jen já nescháním žádná střívka,normálně stoho dělán karboše a osmahnu na pánvičce.dobré jsou i obalené jako řízky.
23. 12. 2012 13:01
moje mati ji děla klasicky obal.v mouce a nema to chybu!!do tehle varianty bych asi nešel!!!!!!!!!!!!!!!!!honzacekr@seznam.cz
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 13 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 1 hodinou
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 9 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 10 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 10 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 11 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 11 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vinná klobása - jak opéct vinná klobása vina klobasa bílá vinná klobása recepty vinna klobasa recept vinná klobása jak opéct bílé vinné klobásy recept vyroba vinne klobasy skopová střívka recept na vinnou klobásu priprava vinne klobasy strivka na klobasy vina klobasa recept domácí vinná klobása vina vinná klobása jak připravit vinnou klobásu vinné klobásy bílá klobása výroba vine klobasy střívka na vinné klobásy
Suroviny: plec vepřová, bůček vepřový, žemle, víno bílé, mléko, pepř mletý, květ muškátový, kůra citronová, sůl, střívka skopová, mouka hladká
Vinná klobása, jak ji dělala moje babička
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k225
33 názorů