Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná klobása, jak ji dělala moje babička

Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme ke svému řezníkovi, ale co takhle si připravit poctivou domácí? Je s ní sice práce, ale bohatě se vám odvděčí svou chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min bez doby odležení masa

120 min (120 min příprava, bez doby odležení masa)

27. 2. 2010 19:23

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 810 kJ / 3 540 kcal
Bílkoviny292,17 g
Tuky242,20 g
Vláknina1,16 g
Cholesterol 998 mg
Sodík 943 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy15,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

wulk23

3. 12. 2018 06:21

Díky,jiné už nedělám,jsou výborné:yes:

jan.alois jan.alois

22. 1. 2018 21:23

roman: Určitě se dá koupit v Makru. V Globusu někdy i v Kaflandu.

roman

22. 1. 2018 16:25

střívko jsem nikde nesehnal :-(:-(:-(

Lucie Vocaskova

25. 12. 2017 16:14

jan.alois: Moc děkuji za perfektní recept dělala jsem ji poprvé v životě po zabijačce v sobotu 23. 12.17 z domácího masa a střivek a z krámu už ji nikdy nepozřu!!! Mám ruční mlýnek, ale bez naražecky na střeva. Nicméně jsem si poradila ;-) stačí uříznout pet lahev,díky a vřele doporučuji všem Lucie. :yes:

Milan P.

12. 12. 2016 17:40

Zatí jsem si na to neroufl i když uzené klobásy dělám. Asi je nejvyšší čas to zkusit!!! Milan P.

Romana

15. 11. 2016 15:56

babca1948: Jasně, dělávala to tak i moje mamka - každá babča si ví rady.
<3

rudla

10. 3. 2016 09:32

Moucha::yes:

jan.alois

25. 11. 2014 16:40

ANTONIN:Jestli mají střívka průměr 3,5 cm a větší lze je použít na jitrnice . Všeobecně tenká vepřová střeva se používají na jitrnice na jelita na klobásy a podobně silné výrobky.

ANTONIN

25. 11. 2014 15:21

lze použít vepřová střívka na klobásy na jitrnice.

Tibor

10. 12. 2013 07:32

Moucha:na 1 kg hmoty 1,5 m střeva

jan.alois. Autor

2. 12. 2013 08:04

Moucha. Kupte střívka jeden balíček dnes už i v Kauflandu a co vám zbude zasypejte solí a dejte do mrazáku tam vydrží rok i více. Metr střívka podle průměru skopová asi půl kila a vepřová jako na jitrnice něco málo přes kilo.

Moucha

1. 12. 2013 18:48

Nevíte někdo,kolik kilo na kolik střeva?díky:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 3. 2013 12:53

:-p:-p:yes: Parádní foto, Evi;-)

babca1948 babca1948

8. 3. 2013 12:35

Je to bezva receptík:-) Jen já nescháním žádná střívka,normálně stoho dělán karboše a osmahnu na pánvičce.dobré jsou i obalené jako řízky.:yes:

louskaček

23. 12. 2012 12:01

moje mati ji děla klasicky obal.v mouce a nema to chybu!!do tehle varianty bych asi nešel!!!!!!!!!!!!!!!!!:no:honzacekr@seznam.cz

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vinná klobása - jak opéct vinná klobása vina klobasa bílá vinná klobása recepty vinna klobasa recept vinná klobása jak opéct bílé vinné klobásy recept vyroba vinne klobasy skopová střívka recept na vinnou klobásu priprava vinne klobasy strivka na klobasy vina klobasa recept domácí vinná klobása vina vinná klobása jak připravit vinnou klobásu vinné klobásy bílá klobása výroba vine klobasy střívka na vinné klobásy

Suroviny: plec vepřová, bůček vepřový, žemle, víno bílé, smetana, pepř mletý, květ muškátový, kůra citronová, sůl, střívka skopová, špejle

TopRecepty.cz

Vinná klobása, jak ji dělala moje babička

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k225