Nutriční hodnoty (Polévka s batáty, mrkví a čedarem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 158 kJ / 755 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,86 g |
Tuky | 36,09 g |
– nasycené | 23,54 g |
– nenasycené | 11,56 g |
–– mononenasycené | 9,14 g |
–– polynenasycené | 2,42 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 17,14 g |
Cholesterol | 107 mg |
Sodík | 650 mg |
Sůl | 1,56 g |
Sacharidy | 74,01 g |
– cukry | 22,41 g |
––– laktóza | 4,46 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 1 menší cibule (nakrájená nadrobno) | Cibule čerstvá | 70 g |
175 - 200 g 175 - 200 g mrkve (nakrájené nadrobno) | Mrkev čerstvá | 187.5 g |
250 g 250 g batátů (nakrájených nadrobno) | Batáty neloupané | 250 g |
600 ml 600 ml kuřecího vývaru (nebo 1/2 hrnku, 125 ml bílého vína a 2 hrnky, 480 ml vývaru) | Vývar kuřecí | 600 ml |
60 ml 60 ml 31% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 60 ml |
60 g 60 g čedaru | Čedar | 60 g |
sůl na dochucení | Sůl mořská |