Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka s batáty, mrkví a čedarem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 158 kJ /
755 kcal
Bílkoviny26,61 g
– z toho živočišné bílkoviny19,75 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,86 g
Tuky36,09 g
– nasycené23,54 g
– nenasycené11,56 g
–– mononenasycené9,14 g
–– polynenasycené2,42 g
––– omega 30,32 g
Vláknina17,14 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 650 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy74,01 g
– cukry22,41 g
––– laktóza4,46 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 1 menší cibule (nakrájená nadrobno) Cibule čerstvá 70 g
175 - 200 g 175 - 200 g mrkve (nakrájené nadrobno) Mrkev čerstvá 187.5 g
250 g 250 g batátů (nakrájených nadrobno) Batáty neloupané 250 g
600 ml 600 ml kuřecího vývaru (nebo 1/2 hrnku, 125 ml bílého vína a 2 hrnky, 480 ml vývaru) Vývar kuřecí 600 ml
60 ml 60 ml 31% smetany Smetana kravská sladká 12% 60 ml
60 g 60 g čedaru Čedar 60 g
sůl na dochucení Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.