Nutriční hodnoty (Polévka s batáty, mrkví a čedarem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 158 kJ / 755 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,86 g |
| Tuky | 36,09 g |
| – nasycené | 23,54 g |
| – nenasycené | 11,56 g |
| –– mononenasycené | 9,14 g |
| –– polynenasycené | 2,42 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 17,14 g |
| Cholesterol | 107 mg |
| Sodík | 650 mg |
| Sůl | 1,56 g |
| Sacharidy | 74,01 g |
| – cukry | 22,41 g |
| ––– laktóza | 4,46 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 menší cibule (nakrájená nadrobno) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 175 - 200 g 175 - 200 g mrkve (nakrájené nadrobno) | Mrkev čerstvá | 187.5 g |
| 250 g 250 g batátů (nakrájených nadrobno) | Batáty neloupané | 250 g |
| 600 ml 600 ml kuřecího vývaru (nebo 1/2 hrnku, 125 ml bílého vína a 2 hrnky, 480 ml vývaru) | Vývar kuřecí | 600 ml |
| 60 ml 60 ml 31% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 60 ml |
| 60 g 60 g čedaru | Čedar | 60 g |
| sůl na dochucení | Sůl mořská |