Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka ze žlutého hrášku s kari, batáty a mrkví)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie3 557 kJ /
850 kcal
Bílkoviny28,80 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,80 g
Tuky27,07 g
– nasycené3,25 g
– nenasycené25,82 g
–– mononenasycené16,46 g
–– polynenasycené9,36 g
––– omega 31,80 g
Vláknina44,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 159 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy101,78 g
– cukry29,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžíce 2 lžíce sezamového oleje (nebo řepkového, slunečnicového) Olej sezamový 30 ml
2 2 střední mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
2 l 2 l zeleninového vývaru (nebo voda se zeleninovým bujónem) Vývar zeleninový 2000 ml
400 g 400 g žlutého půleného hrachu Hrách žlutý loupaný sušený 400 g
1 1 střední batát (sladký brambor) Batáty neloupané
3 lžičky 3 lžičky kari koření Kari 15 g
3 lžičky 3 lžičky mletého zázvoru Zázvor sušený mletý 15 g
1 lžička 1 lžička mletého římského kmínu Římský kmín mletý 7 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1 1 menší svazek čerstvého koriandru Koriandr listy čerstvé
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.