Nutriční hodnoty (Polévka s opečenými masovými kuličkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 816 kJ / 673 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 52,35 g |
| – nasycené | 21,92 g |
| – nenasycené | 28,22 g |
| –– mononenasycené | 20,69 g |
| –– polynenasycené | 7,53 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 110 mg |
| Sodík | 123 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 9,63 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 20 dkg 20 dkg mletého masa (připraveného na sekanou bez housky) | Vepřový ořez | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| hrst hrst krupičky | Krupice pšeničná jemná | |
| 1 l 1 l vývaru (nebo voda a bezglutamátová kostka Alnatura) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 1/2 šálku 1/2 šálku bulguru | Pšeničný bulgur | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| anglická slanina | Anglická slanina | |
| pórek na ozdobu | Pórek čerstvý |