Nutriční hodnoty (Jarní variace na zapečené brambory s uzeným masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 974 kJ / 1 189 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 97,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,80 g |
| Tuky | 60,66 g |
| – nasycené | 23,57 g |
| – nenasycené | 24,31 g |
| –– mononenasycené | 20,29 g |
| –– polynenasycené | 4,03 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 2,70 g |
| Sůl | 6,26 g |
| Sacharidy | 54,63 g |
| – cukry | 12,83 g |
| ––– laktóza | 8,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 středně velkých brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 200 g 200 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 200 g |
| 1 1 středně velká cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 250 g 250 g ricotty | Ricotta | 250 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaných kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| česnek (dle chuti) | Česnek čerstvý | |
| olej (na vymazání pekáčku) | Olej řepkový |