Nutriční hodnoty (Cizrna na paprice s pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 008 kJ / 719 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,19 g |
| Tuky | 44,16 g |
| – nasycené | 6,44 g |
| – nenasycené | 34,77 g |
| –– mononenasycené | 8,88 g |
| –– polynenasycené | 25,89 g |
| ––– omega 3 | 2,54 g |
| Vláknina | 20,27 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,03 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 62,41 g |
| – cukry | 29,92 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 plechovky 3 plechovky cizrny (nebo cca 500 g sušené cizrny) | Cizrna | |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce kvalitní sladké papriky | Paprika červená sušená | 15 g |
| 1/2 litru 1/2 litru zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 2 2 větší pórky | Pórek čerstvý | |
| 250 ml 250 ml rostlinné smetany (nebo ořechové, sójové, ovesné smetany) | Smetana sójová tekutá | 250 ml |
| 1 1 citrón | Citrón čerstvý | 90 g |
| sezamový (slunečnicový, olivový) olej | Olej řepkový | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |