

Tlačenka
Suroviny
- vepřové koleno zadní cca 2 kg
- dle libosti přidejte plecko či kýtu 500 g
- 2 vepřové nožičky
- 1 litr vody
- 1 cibule
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce octa
- 5 stroužků česneku (prolisovaného)
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- majoránka
- umělá střeva 2 nohavice
Postup přípravy receptu
Koleno očistíme, (v Globusu vám jej přeříznou) vložíme do papiňáku spolu s očištěnými nožičkami, přidáme koření, kromě majoránky a zalijeme vodou. Vaříme do měkka cca 40 minut, nechám pak ho „dojít“ (v klasickém hrnci asi déle).
Poté maso obereme, nakrájíme na větší kousky 1-2 cm, kůži i z nožiček semeleme na jemno a vložíme do hrnce spolu s masem a zalijeme scezeným vývarem.
Přidáme na jemnou nakrájenou cibuli, majoránku a ocet. Povaříme tak, abychom měli hustou směs (redukujeme) a plníme do připravených umělých střev (mají je v papírnictví).
Pevně svážeme a dáme vychladit.
V průběhu otáčíme, aby si kousky masa „nesedly“ na dno.
Druhý den můžeme servírovat. Opravdu to je jednoduché a pochutnáte si na tom, co víte, že tam je…
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tlačenka
-
Krásná práce, také dělám takové dobroty
-
Martin: Tlačenky, o jakých mluvíte, u nás prodávají v sámoškách, pocházejí z velkovýroby a mě nijak neláká si je koupit. Zato takhle libovou si dám s chutí, je domácí, poctivá, nešizená a nenastavovaná nějakým tlustým masem
-
Martin:
Libová tlačenka?
No, tak to je ta nejsprávnější tlačenka na smažení v trojobalu -
Máte moc pěknou kresbu na řezu, opravdu. Jen myslím že tahle tlačenka je moc libová. Když jí děláme na zabijačce - http://www.zabijacky.cz/news/prvni-letosni-tlacenk...tak tam přeci jen padne toho tučného masa více. Pokud to takhle děláte v relativně malém, doma v hrnci tak to asi jde, ale na zabijačce by to bylo myslím příliš plýtvání masem - viz to plecko
-
docela dobrý (ani zuby sem si nevylámal
)a jinak fakt fajne recept
-
Včera jsem nakoupil materiál a už jsou všechny ingredience v tlakáči.Voní to jako o zabíjačce.Recept bezvadný.Už se všichni těšíme,až bude tláča na talíři.Díky
-
Chybí játra a ledvinky
Ale dá se to i bez nich. Akorát to potom není zabijačková tlačenka
-
U nás byla dnes také k veče,ale kupovaná
-
Ach jooo. Proč se taková klačenka neprodává v obchodech ?? Klidně bych si připlatil !
-
Hana:
Tlačenka je opravdu nádhernáa navíc suroviny připravené v mém oblíbeném papiňáčku
To je recept dělaný přímo pro mě
Díky
-
Číst si téměř o půlnoci o tlačence je až životu nebezpečné.Recepty s takovou pochoutkou by už měly mít zákaz se zobrazit ve večerním čase.Při čtení a mrknutí na fotky si připadám jak bernardýn.Občas taky doma dělám,někdy ani neplním do střeva,dám na plech,nechám ztuhnout,nakrájím čtverečky,několik dní vydrží v lednici,moc dlouho ne,neb je velice žravá.
-
je opravdu krásná
-
dostala jsem na ni chuť
-
dobrůůůtka