Nutriční hodnoty (Pečená ricotta s olivami a tymiánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 865 kJ / 924 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 62,94 g |
| – nasycené | 32,25 g |
| – nenasycené | 24,62 g |
| –– mononenasycené | 21,28 g |
| –– polynenasycené | 3,33 g |
| ––– omega 3 | 1,41 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 509 mg |
| Sodík | 490 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 30,12 g |
| – cukry | 16,67 g |
| ––– laktóza | 16,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g ricotty nebo vaničkového tvarohu, nechané na cedníku přes plátno vykapat | Ricotta | 500 g |
| 1 1 lehce prošlehané vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvého tymiánu (lístků) | Tymián čerstvý | 15 g |
| čerstvě drcený pepř | Pepř černý | |
| 100 g 100 g nasekaných vypeckovaných černých oliv + navíc k podávání | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| čerstvý tymián | Tymián sušený |