Nutriční hodnoty (Jablečné sladové sušenky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 365 kJ / 1 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,28 g |
| Tuky | 68,48 g |
| – nasycené | 39,68 g |
| – nenasycené | 25,14 g |
| –– mononenasycené | 21,33 g |
| –– polynenasycené | 3,82 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 11,52 g |
| Cholesterol | 438 mg |
| Sodík | 109 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 132,26 g |
| – cukry | 23,26 g |
| ––– laktóza | 0,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 140 g 140 g hladké mouky (použila jsem celozrnnou) | Mouka pšeničná hladká | 140 g |
| cca 120 g 120 g nahrubo strouhaných jablek (odpovídá asi třem malým kusům) | Jablko čerstvé | 120 g |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sladu (použila jsem ječmenný, zkusit ale můžete i rostlinný sirup nebo med) | Slad ječný | 30 g |
| 1/2 1/2 kypřícího prášku (použila jsem bezfosfátový) | Kypřící prášek | |
| sušená mochyně | Physalis čerstvá | |
| makadamové oříšky | Makadamový ořech | |
| do poloviny těsta na špičku lžičky lžičky skořice | Skořice ceylonská | |
| do druhé poloviny těsta 1 lžíci lžíci kakaa | Kakao prášek | |
| trošku trošku sekané čokolády | Čokoláda mléčná 30% |