Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s černými fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 323 kJ / 555 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 14,78 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,78 g | 
| Tuky | 4,93 g | 
| – nasycené | 0,82 g | 
| – nenasycené | 3,94 g | 
| –– mononenasycené | 2,43 g | 
| –– polynenasycené | 1,51 g | 
| ––– omega 3 | 0,00 g | 
| Vláknina | 36,10 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 55 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 103,80 g | 
| – cukry | 49,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 malá dýně hokkaidó nebo cca 2 hrnky na kostky nakrájené dýně dle chuti | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 1 konzerva 1 konzerva černých fazolí | Fazole černé oko | |
| slunečnicový olej nebo sezamový nebo olivový olej (my máme rádi značku Bohemia olej) | Olej slunečnicový | |
| 1 1 malá chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| 2 2 tlustomasé papriky (na barvě v podstatě nesejde) | Paprika červená čerstvá | 300 g | 
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 2 2 rozdrcené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce římského kmínu | Římský kmín mletý | 30 g | 
| cca 0,5-0,75 litru cca 0,5-0,75 litru vody nebo zeleninového vývaru | Voda | 629.9999952316284 ml | 
| zeleninový bujón (doporučuji sypký Alnatura) | Bujón zeleninový | |
| 2 lžíce 2 lžíce agáve sirupu (není nutné) | Sirup agávový | 30 ml | 
| opražená dýňová semínka | Dýňová semínka | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| čerstvé oregano | Oregano čerstvé | |
| opečená pita placka | Pita |