Nutriční hodnoty (Artyčokové pesto s ořechy a petrželí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 10 328 kJ / 2 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 67,02 g |
Tuky | 165,07 g |
– nasycené | 13,41 g |
– nenasycené | 126,54 g |
–– mononenasycené | 13,12 g |
–– polynenasycené | 113,41 g |
––– omega 3 | 18,75 g |
Vláknina | 71,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,70 g |
Sůl | 6,65 g |
Sacharidy | 157,05 g |
– cukry | 38,95 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
240 g 240 g nakládaných artyčoků | Artyčoky sterilované | 240 g |
1 hrnek 1 hrnek zahradní petržele (ne kudrnka) | Petržel kořenová čerstvá | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek opražených vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 250 g |
3 3 rozmačkané stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
0,5 lžičky 0,5 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
0,25 0,25 hrnku olivového oleje (pokud používáte artyčoky naložené v oleji, použijte o trochu méně) | Olej olivový | |
0,25 hrnku 0,25 hrnku vody | Voda | 62.5 ml |
čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
dobré bílé pečivo | Houska pšeničná |