Nutriční hodnoty (Vepřová panenka s bramborovým špízem a houbovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 509 kJ / 1 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 120,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,31 g |
| Tuky | 112,08 g |
| – nasycené | 50,76 g |
| – nenasycené | 55,11 g |
| –– mononenasycené | 46,52 g |
| –– polynenasycené | 8,59 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 13,11 g |
| Cholesterol | 328 mg |
| Sodík | 1,96 g |
| Sůl | 4,73 g |
| Sacharidy | 37,05 g |
| – cukry | 11,58 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 500 g 500 g vepřové panenky | Vepřová panenka | 500 g |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| pár kuliček kuliček barevného pepře | Pepř barevný | |
| 3 3 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| červená paprika | Paprika červená čerstvá | |
| zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| žlutá paprika | Paprika žlutá čerstvá | |
| brambory | Brambor zimní | |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce domácího houbového koření | Provensálské koření | 15 g |
| 2 dl 2 dl vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 3 g |
| 2 dl 2 dl hovězího vývaru | Vývar hovězí | 200 ml |