Nutriční hodnoty (Telecí plec v medové krustě s mátovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 7 784 kJ / 1 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 145,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 106,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,00 g |
| Tuky | 52,13 g |
| – nasycené | 31,41 g |
| – nenasycené | 17,80 g |
| –– mononenasycené | 15,71 g |
| –– polynenasycené | 2,10 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 44,50 g |
| Cholesterol | 352 mg |
| Sodík | 3,59 g |
| Sůl | 8,85 g |
| Sacharidy | 180,29 g |
| – cukry | 31,09 g |
| ––– laktóza | 2,79 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 - 500 g 450 - 500 g telecí plece beze šlach | Telecí plec | 475 g |
| medová marináda avokádo zakoupená hotová | ||
| Pepř 4 barev - 1 lžíce, drcený | Pepř barevný mletý | |
| 1 lžička 1 lžička (dle potřeby) soli | Sůl mořská | 8 g |
| cca 750 g 750 g oloupaných menších nekrájených brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 400 g 400 g Mražený zelený hrášek | Hrášek zelený | 400 g |
| cca 12 12 očištěných červených šalotek vcelku | Šalotka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 3 3 - lžíce na hodně drobno posekané zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| výpek a šťáva z masa (zbytek několik lžic několik lžic na pánvi) | Výpek | |
| 2 hrsti 2 hrsti mátových lístků | Máta peprná list čerstvá | |
| špetka špetka hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 3 - 4 lžíce 3 - 4 lžíce smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 87.5 ml |