Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnný sendvičový chléb

Hodnocení receptu je 4,1 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 951 kJ /
2 139 kcal
Bílkoviny57,28 g
Tuky42,70 g
Vláknina32,73 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 4,82 g
Sůl12,00 g
Sacharidy365,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer před plánovaným pečením kvásek rozkvasíme podle postupu, ráno do vykvašeného přidáme zbytek surovin (tuk velmi změklý) a poměrně krátce vymísíme těsto.
Opět zakryjeme, necháme asi 1-1,5 h kynout, pak na pomoučené pracovní desce těsto lehce propracujeme, přeložíme a necháme asi 10-15 minut odpočinout. Krok 2: Z těsta zformujeme bochánek , který uložíme do tukem vymazané obdélníkové chlebíčkové formy a necháme vykynout. Krok 3: Potřeme povrch bochníčku vodou, vložíme do studené trouby, zapneme na 190-200°C a upečeme (od zapnutí trouby asi 55-60 minut).

Zveřejněno 10. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

Chleba obsahuje 20% žitné mouky, má 68% hydrataci. Dělala jsem ho víckrát, mně osobně chutná víc ten se sádlem (místo másla) v těstě.

Sušené mléko je v těstě pro zjemnění, pokud nemáte doma, dávat ho nemusíte.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/celozrnny-sendvicovy-ch...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný sendvičový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nADY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný sendvičový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nADY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
sendvičové těsto recept, sndvicovy chléb, sendvičove recept, forma na sendvičový chléb, celozrnny chleb, sedvičový chléb recepty, sedvičový chléb recept, domácí sendvičový chléb recept, sendvičové housky, sendvicove recepty

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnná pšeničná jemná, voda, mléko sušené, máslo, sůl, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu