Nutriční hodnoty (Salát z pečené červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 998 kJ / 477 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,35 g |
| Tuky | 34,04 g |
| – nasycené | 2,42 g |
| – nenasycené | 30,18 g |
| –– mononenasycené | 20,90 g |
| –– polynenasycené | 9,28 g |
| ––– omega 3 | 2,71 g |
| Vláknina | 6,65 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 39,25 g |
| – cukry | 16,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 řepy (o průměru cca 10 cm) | Červená řepa čerstvá | |
| 1 1 stejně velká cibule (nebo dvě menší) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce octa balsamico | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru (podle chuti) | Cukr třtinový | 12 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý tymián | Tymián čerstvý | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská |