Nutriční hodnoty (Smažená krkovička v županu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 12 116 kJ / 2 896 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 175,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 152,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,89 g |
| Tuky | 180,71 g |
| – nasycené | 56,05 g |
| – nenasycené | 90,03 g |
| –– mononenasycené | 73,65 g |
| –– polynenasycené | 16,38 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 46,98 g |
| Cholesterol | 948 mg |
| Sodík | 5,52 g |
| Sůl | 12,80 g |
| Sacharidy | 118,75 g |
| – cukry | 65,10 g |
| ––– laktóza | 3,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450-500 g 450-500 g vepřové krkovičky | Vepřová krkovice | 475 g |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 120 g 120 g Parmezánu | Parmezán | 120 g |
| 50 g 50 g rajčatového protlaku nebo několik lžic kečupu | Protlak rajčatový | 50 g |
| 3-4 3-4 žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky pekingského zelí | Zelí pekingské čerstvé | 1500 g |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 1 1 paprikový lusk | Paprika bílá čerstvá | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 4-5 4-5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce panenského olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky cukru | Cukr bílý | 12.5 g |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce posekané zelené petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 30 g |