

Vynikající tvarohové knedlíky
Suroviny 4 porce
- 250 g tvarohu (kostka)
- 50 g másla
- 200 g hrubé mouky
- 1 vejce
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Než si uděláme těsto, tak si dáme vařit do většího hrnce vodu.
Příprava těsta je jednoduchá:
na vál si nasypem mouku, špetku soli, přidáme vajíčko, změklé máslo a nakonec tvaroh. Všechny suroviny zapracujeme v těsto. Jde to krásně, těsto je super, vůbec se nelepí, nepodsypává moukou. Kdo chce, nechá chvíli odpočinou, jinak se můžou hned plnit a tvarovat knedlíky. Já jsem je dělala s jahodami a s domácími povidly (zahuštěnými nastrouhaným perníkem).Knedlíky se vaří v horké vodě 8-10 minut, po vyplavání nahoru je vytáhneme sítkem a dáme do mísy s trochou másla, aby se neslepily.
Posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem nebo jak kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Já tyto knedlíky dělám vždycky z dvojité dávky, protože se po nich jen zapráší. Jsou opravdu výborné, dají se i po vychladnutí zamrazit na pozdější dobu. To se mi ale ještě nikdy nepovedlo, protože nikdy nezbylo. Přeji všem dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vynikající tvarohové knedlíky
-
Dobrý den, opravdu mohu říci,že to jsou vynikající knedlíky. Příprava je rychlá a s těstem se dělá opravdu velmi dobře. Já sice celá léta dělala jeden recept na ovocné tvarohové knedlíky,ale řekla jsem si, proč také nezkusit nějaký jiný, vyzkoušený další kuchařkou. A opravdu mohu potvrdit,že tento recept je o chloupek lepší než ten můj a zřejmě dezertuji a budu dělat tyto knedlíky, protože jsou bleskové. Jak přípravou a konzumací. Ještě jednou děkuji .
-
Toto cesto som nasla v Ottovej knihe sladkeho pecenia . V povodnom recepte sa pouzival tvrdy tvaroh a ja som mala len termizovany, tak som musela pridat o 100 g hrubej muky viac a tiez som zlahka pri valkani podsypavala. Suhlasim, ze sa s nim pracuje skvele a aj vyborne chuti. Plnila som rebarborou a sypala pernikom a cukrom. Ak mate zaujem, tak fotopostup mam na blogu http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3062
Pridavam s radostou bod , naozaj sme si pochutili. -
Dělám ty samé, jen místo másla dávám 2-3 pol.lžíce oleje a jsou vynikající
-
mňááám..tím bych teda nepohrdla
-
+5
-
Vaden, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo
Já mám nejraději knedlíky z odpalovaného těsta, ale tryto budou taky dobré, proto jako nové Topačce dávám 4.bod -
-
...+1 Uloženo
-
Souhlas, dělám stejně, na zamražení jsou skvělé a i po rozmrazu neztrácej kvalitu