Nutriční hodnoty (Tmavý velikonoční beránek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 462 kJ / 3 218 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,03 g |
| Tuky | 173,71 g |
| – nasycené | 21,76 g |
| – nenasycené | 137,26 g |
| –– mononenasycené | 98,58 g |
| –– polynenasycené | 38,68 g |
| ––– omega 3 | 10,61 g |
| Vláknina | 8,94 g |
| Cholesterol | 846 mg |
| Sodík | 837 mg |
| Sůl | 2,71 g |
| Sacharidy | 326,45 g |
| – cukry | 170,10 g |
| ––– laktóza | 1,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 125 g 125 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 8 g 8 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 125 ml 125 ml oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 125 ml 125 ml vaječného koňaku | Likér vaječný | 125 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce Nutelly | Pomazánka z lískových ořechů | 45 g |
| 90 g 90 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 90 g |
| 90 g 90 g maizeny (nebo solamylu) | Škrob kukuřičný | 90 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva (6-7 g) | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| olej | Olej řepkový | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | |
| moučkový cukr | Cukr bílý |