Nutriční hodnoty (Tmavý velikonoční beránek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 462 kJ / 3 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,79 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,03 g |
Tuky | 173,71 g |
– nasycené | 21,76 g |
– nenasycené | 137,26 g |
–– mononenasycené | 98,58 g |
–– polynenasycené | 38,68 g |
––– omega 3 | 10,61 g |
Vláknina | 8,94 g |
Cholesterol | 846 mg |
Sodík | 837 mg |
Sůl | 2,71 g |
Sacharidy | 326,45 g |
– cukry | 170,10 g |
––– laktóza | 1,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
125 g 125 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
8 g 8 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
125 ml 125 ml oleje | Olej řepkový | 125 ml |
125 ml 125 ml vaječného koňaku | Likér vaječný | 125 ml |
3 lžíce 3 lžíce Nutelly | Pomazánka z lískových ořechů | 45 g |
90 g 90 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 90 g |
90 g 90 g maizeny (nebo solamylu) | Škrob kukuřičný | 90 g |
1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva (6-7 g) | Kypřící prášek | 6 g |
1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
olej | Olej řepkový | |
hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | |
moučkový cukr | Cukr bílý |