Nutriční hodnoty (Gnocchi se špenátem a parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 078 kJ / 975 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,54 g |
| Tuky | 45,72 g |
| – nasycené | 23,42 g |
| – nenasycené | 15,30 g |
| –– mononenasycené | 12,54 g |
| –– polynenasycené | 2,76 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 11,56 g |
| Cholesterol | 341 mg |
| Sodík | 542 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 98,40 g |
| – cukry | 8,18 g |
| ––– laktóza | 1,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g čerstvých špenátových listů | Špenát čerstvý | 200 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 30 g 30 g sýru parmazán příp. Grana Padano | Parmezán | 30 g |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| olivový olej na restování a opékání | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 větší uvařené brambory ve slupce z předešlého dne (studené) | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce sýru Ricotta (syrovátkový sýr) | Ricotta | |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 1 1 celé vejce (lehce rozšlehané) | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |