Krkovička v cibulovo smetanové omáčce

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 20 názorů

Suroviny

400-500 g vepřové krkovičky
3 velké cibule
1 stroužek česneku
trocha vývaru
200 ml smetany na vaření (12%)
2-3 lžíce dijonské hořčice
hladká mouka
pepř
sůl
olej
máslo
mléko
ocet
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, ořežeme prorostlá místa, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
    V kastrole rozehřejeme půl na půl máslo a olej a na střední teplotě nejméně 15-20 minut restujeme nadrobno nakrájenou cibuli dohněda.

  2. Přidáme připravené kostky masa a ze všech stran je dozlatova opečeme. Přilijeme trochu vývaru, hořčici, prolisovaný česnek a za průběžného mírného podlévání vodou nebo mlékem a občasného promíchání dusíme asi hodinu. Nejlepší je, pokud vždy necháme maso přichytnout ke dnu kastrolu a potom teprve dolijeme malé množství tekutiny.

  3. K měkkému masu přilijeme smetanu, uvedeme k varu a zahustíme jíškou na požadovanou hustotu. Na závěr dochutíme solí, pepřem a několika střiky octa dle vlastní chuti.

    Posypeme petrželkou nebo pažitkou a podáváme s těstovinami, noky, knedlíky nebo s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 372 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička v cibulovo smetanové omáčce

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    supééér majda,díky,dieta jde do háje:-)):-):-):yes:elizaeliza

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    teď jsem ten zázrak dovařila,je to úžasné,syté a jednoduché papu....díky za recept:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Arween Arween

    Výborná!:yes: I manžel chválil a to omáčky nemusí.:-)) Bodík odeslaný.

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    teda to je delikátní ... místo masoxu jsem použila vývar z morkových kostí ( extrémně vyvařený ) a přidala jsem polévkovou lžičku nakrájených nasušených hříbku ... se budu oblizovat ještě týden

    Odpovědět

  • Ivanuela Ivanuela

    super, fakt dobrota :)

    Odpovědět

  • Karol Karol(neregistrovaný)

    mňam, je opravdu skvělá....
    Namočila jsem ještě HRST sušených HUB do teplého mléka na hodinku a dala to do omáčky, udělalo jí to ještě zajímavější.:yes:

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Omajda je výborná! :yes: :-p Děkuji za receptík! :-K

    Odpovědět

  • Doubnerka Doubnerka

    naprosto bezkonkurenční, úžasné, díky za receptík:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Sabina Sabina(neregistrovaná)

    Opravdu vynikající.. :-) dneska jsem omajdu dělala poprvé k obídku a dcerka měla boule až za ušima.. :yes:;-)

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

  • pipicek pipicek

    Elizo omajda je to opravdu výborná:yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Elizo, vcera k veceri jsme meli krkovicku dle tveho receptu a moc nam vsem chutnala. Davam ti 12.bodika a dovoluji si pridat fotku (i kdyz v porovnani s tvyma je ta moje takova smutna:-() :yes:12:yes:

    Odpovědět

  • erich1941 erich1941(neregistrovaný)

    super chutné papání:yes:

    Odpovědět

  • jarka1 jarka1

    Velmi dobé a chutné!! :-):yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Bylo to dobré. Manželovi chutnalo moc. Děkuji za receptík:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: cibulová omáčka se smetanou omáčka z krkovice krkovička recepty krkovice omacka omáčky z krkovice omacka ke krkovici omačka z krkovičky krkovička omáčky z vepřové krkovice cibulovo smetanová omáčka omáčka z vepřové krkovice omacka ke krkovicce cibulová smetanová omáčka krkovicka omacka vepřová krkovice na smetaně vepřová krkovice omáčka krkovicka s testovinami krkovice s těstovinami omačky z krkovičky omacka s krkovice

Zapomněl/a jsem heslo