Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
Kousky krkovičky podusíme na pořádné dávce cibule s hořčicí a česnekem. Dušením tak dostane maso křehkou konzistenci. Podlijeme smetanou, díky které docílíme jemné cibulovo-hořčičné omáčky. Ideální přílohou je rýže nebo knedlík.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 225 kJ / 1 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,14 g |
Tuky | 76,83 g |
Vláknina | 15,08 g |
Cholesterol | 288 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 2,90 g |
Sacharidy | 34,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, okrájíme prorostlá místa a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Krok 2: V kastrole na středním ohni rozehřejeme máslo a olej a nejméně 15-20 minut restujeme nadrobno nakrájenou cibuli dohněda.
Krok 3: Přidáme připravené kostky masa a ze všech stran je dozlatova opečeme. Podlijeme trochou vývaru, přidáme hořčici a prolisovaný česnek.
Vše spolu promícháme. Nejlepší je, pokud necháme maso lehce přichytnout ke dnu kastrolu a poté jej pravidelně po troškách podléváme malým množstvím vody nebo mléka. Takto dusíme asi 1 hodinu. Krok 4: Jakmile je maso měkké, přilejeme smetanu a přivedeme omáčku k varu. V tuto chvíli zahustíme připravenou jíškou z mouky a vody či mléka, vlijeme do omáčky a necháme asi 15 minut pozvolna provařit. Krok 5: Na závěr dochutíme solí, pepřem a několika střiky octa podle vlastní chuti. Krok 6: Posypeme petrželkou nebo pažitkou a podáváme s těstovinami, noky, knedlíky nebo s rýží.
Vše spolu promícháme. Nejlepší je, pokud necháme maso lehce přichytnout ke dnu kastrolu a poté jej pravidelně po troškách podléváme malým množstvím vody nebo mléka. Takto dusíme asi 1 hodinu. Krok 4: Jakmile je maso měkké, přilejeme smetanu a přivedeme omáčku k varu. V tuto chvíli zahustíme připravenou jíškou z mouky a vody či mléka, vlijeme do omáčky a necháme asi 15 minut pozvolna provařit. Krok 5: Na závěr dochutíme solí, pepřem a několika střiky octa podle vlastní chuti. Krok 6: Posypeme petrželkou nebo pažitkou a podáváme s těstovinami, noky, knedlíky nebo s rýží.
Zveřejněno 22. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZYB
Moje poznámka
Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZYB
Nejnovější recepty
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 56 minutami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 13 minutami
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 15 minutami
Uzený guláš
brtna před 38 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
sidonie před 3 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 3 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 12 hodinami
Tématické fráze:
omáčka z krkovice,
cibulová omáčka se smetanou,
krkovička recepty,
krkovice omacka,
krkovice na smetaně,
omacka ke krkovici,
omáčky z krkovice,
krkovička na smetaně,
omačka z krkovičky,
krkovička,
omáčky z vepřové krkovice,
omáčka z vepřové krkovice,
cibulovo smetanová omáčka,
omacka ke krkovicce,
vepřová krkovička na smetaně,
vepřová krkovice na smetaně,
krkovicka omacka,
cibulová smetanová omáčka,
vepřová krkovice omáčka,
veprova krkovice s omackou
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
česnek,
smetana na vaření,
hořčice dijonská,
vývar masový,
mouka hladká,
pepř,
sůl,
olej,
máslo,
mléko,
ocet
Komentáře (30)
Namočila jsem ještě HRST sušených HUB do teplého mléka na hodinku a dala to do omáčky, udělalo jí to ještě zajímavější.