Nutriční hodnoty (Dort ke křtu vnučky Verunky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 47 161 kJ / 11 272 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 135,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 89,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,60 g |
| Tuky | 711,24 g |
| – nasycené | 277,55 g |
| – nenasycené | 396,48 g |
| –– mononenasycené | 309,33 g |
| –– polynenasycené | 87,15 g |
| ––– omega 3 | 21,93 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 3,46 g |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 3,49 g |
| Sacharidy | 1 073,45 g |
| – cukry | 749,75 g |
| ––– laktóza | 15,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 250 g 250 g krupicového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 270 g 270 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 270 g |
| 20 g 20 g kakaa | Kakao prášek | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté kávy | Káva mletá | 5 g |
| 3/4 3/4 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 9 g |
| 15 lžic 15 lžic oleje | Olej řepkový | 165 ml |
| 15 lžic 15 lžic vody | Voda | 270 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 7 lžic 7 lžic vody | Voda | 126 ml |
| 7 lžic 7 lžic oleje | Olej řepkový | 77 ml |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 50 g 50 g 100% tuku omega nebo iva | Margarín | 50 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1,5-2 kostky 1,5-2 kostky másla | Máslo kravské | 437.5 g |
| 250-400 g 250-400 g moučkového cukru | Cukr bílý | 325 g |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| potahová hmota (marcipán nebo potahový fondán) | Fondán | |
| potravinářská barviva | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |